Dobra Praktyka Produkcyjna (ang. Good Manufacturing Practice) to system oparty na procedurach produkcyjnych, kontrolnych oraz zapewnienia jakości gwarantujących, że wytworzone produkty spełniają określone wymagania jakościowe.
Dobra Praktyka Higieniczna (ang. Good Hygiene Practice) obejmuje zasady zawarte w zakładowych Kodeksach firm sektora żywnościowego, w tym materiałów do kontaktu z żywnością, a służące do zapewnienia wyrobom właściwej jakości zdrowotnej. Zasady te dotyczą aspektów higienicznych. Dobra Praktyka Higieniczna jest obowiązkowym narzędziem utrzymania czystości i porządku oraz samokontroli zakładu.
UWAGA! Na naszej stronie internetowej wykorzystujemy pliki cookies na zasadach określonych w Polityce Prywatności. Korzystając ze strony internetowej bez zmiany ustawień akceptujesz te zasady.
Dowiedz się więcej RozumiemW celu poprawnego wyświetlania strony i bezpiecznego przeglądania Internetu, zalecamy korzystanie z najnowszej wersji przeglądarki: Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera lub MS Edge.